Gymnastikgrupper

 

Minst ca 4-7 månader

Med olika övningar ger vi barnen starka förutsättningar för att klara ta sig framåt i utvecklingen mot våra grundformer såsom sitta/åla/krypa och gå. Upprepning i övningar leder till igenkänning och utvecklas till stor glädje! Självklart kommer flera rotationsövningar in redan här, vad sägs om kullerbytta framåt och bakåt, snurr från vuxens knä och rulla tillsammans!

Mellan ca 8–12 månader

Dags att börja upptäcka allt runt omkring sig! Hur tar man sig fram dit man vill? Vi uppmuntrar barnen till att röra sig, ger dem hjälp i rätt riktning och låter dem känna frihet när de får prova att klättra, krypa i banor, hänga i barren och göra kullerbyttor.

Störst ca 12–18 månader

Att röra sig med kroppskontroll, det är en stor utmaning här! Från krypa till gå och sedan börja springa. Försöka hoppa, slå kullerbyttor själv, klättra. De vuxna säger mycket "nej" hemma, "var försiktig"... På miniStuds säger vi, heja heja! Frihet, säkerhet och stor portion glädje!

Jättestörst 1.5–2.5 år

Barnen befinner sig i en ålder där rörelse i olika former är enormt stor del av deras vardag. Vi vill hjälpa barnen bygga självförtroende att våga utmana sig själva. Svinga sig i romerska ringar, gå balans på hög höjd, träna coremusklerna på dubbelbollar och massor av kullerbyttor, alla övningar som stärker barnen till en fantastiskt motorisk helhet och som medför en enorm dos med glädje.

Superstörst 2–2 år 11 månader

All motorisk inlärning sker inte på automatik, det brukar bli tydligt i denna ålder. Barnen behöver en inspirerande miljö och roliga övningar som skapar utveckling! Att få förutsättningar för att röra sig med kroppskontroll, styrka och balans är fantastiskt! Barnen gillar att fortsätta utöva sina gympaövningar hemma och det älskar vi! Vi vill fylla barnen med inspiration, styrka, glädje och social medkänsla

Dunderstörst 3–3 år 11 månader

På miniStuds handlar rörelse om glädje! Det är viktigt att barnen tycker det är roligt och att rörelse får förbli en viktig del i deras vardag. Med härliga och spännande redskap bygger vi upp en stark motorik hos barnen som oavsett vidare aktivitet ger en ovärderlig grund. Gå som en apa på stödräcket, svinga sig runt barren, gå balansgång och även visa hänsyn och respekt för sina gympavänner.