Minst

4 – 7 månader

 

Upplägg:

I den minsta gruppen jobbar vi med övningar som är anpassade efter barn i åldern ca 4-7 månader. Vad behöver barnen för styrka, kroppskontroll och balans för att klara av att sitta, åla och lära sig krypa? Vi guidar och stöttar ert barn i rätt riktning genom att jobba med olika övningar, både på mattan och med redskap. Vi ökar deras intresse för att röra sig, våga mer och utvecklas. Vi ger er även en övningsbank med massor av roliga övningar som ni kan jobba med hemma, upprepning är väldigt viktigt för barnen. Barnen som gympar så här tidigt ges en stabil och bra motorisk grund och att man får göra det med härliga kompisar också är ju toppen!

Här kommer lite exempel på övningar:

- snurr från vuxens knä. Barnet placeras med huvudet neråt i vuxens knä. När vuxens rör sin kropp framåt snurrar barnen med från rygg till att landa på sina fötter. En superbra startövning för att vänja barnet vid rotation och känslan att vara i olika lägen utan att bli rädd. Med repetion ser man även att barnen följer med i rörelsen och ökar sin kroppskontroll och smidighet. Som vuxen växer du i din föräldraroll genom att samarbeta med ditt barn och följa hens utveckling.

- starka armar. Barnet placeras först på magen och får hjälp att sätta sina händer under axlarna. Med stöd av vuxen lyfter vi barnets kropp från mattan och tränar på att få barnen att orka hålla sina armar raka. En styrkeövning som krävs för att lära sig åla och krypa. Vi utvecklar sedan denna övning till att ge dem mer tyngd samt i koordination att lära sig kunna flytta en arm i taget. För att det ska bli lite extra roligt kan man ex jaga en lite boll.